Пятница, 03.05.2024, 21:36
Новости футбола Одессы
 
Меню сайта

Поиск

Инфо поддержка

ПФК «Реал Фарма»

ФК «Одесса»

ФК SOHO.NET

ДЮСШ-11

ФСК «Ильичёвец»

Реклама

Black Sea-PSV

Odessa Cup

Главная » 2024 » Апрель » 3 » БЕРЕЗЕНЬ. ХРОНІКА ПОДІЙ: УКРАЇНА ВИЙШЛА НА ЄВРО-2024, УСПІХИ ЮНАЦЬКИХ КОМАНД, ПЕРШИЙ МАТЧ В ІСТОРІЇ ОЛІМПІЙСЬКОЇ ЗБІРНОЇ
06:38
БЕРЕЗЕНЬ. ХРОНІКА ПОДІЙ: УКРАЇНА ВИЙШЛА НА ЄВРО-2024, УСПІХИ ЮНАЦЬКИХ КОМАНД, ПЕРШИЙ МАТЧ В ІСТОРІЇ ОЛІМПІЙСЬКОЇ ЗБІРНОЇ

БЕРЕЗЕНЬ. ХРОНІКА ПОДІЙ: УКРАЇНА ВИЙШЛА НА ЄВРО-2024, УСПІХИ ЮНАЦЬКИХ КОМАНД, ПЕРШИЙ МАТЧ В ІСТОРІЇ ОЛІМПІЙСЬКОЇ ЗБІРНОЇ

17

Фото прес-служби УАФ

У березні збірна України кваліфікувалася у фінальну частину чемпіонату Європи, олімпійська збірна провела перший поєдинок у своїй історії, а юнацькі національні команди U-17 та U-19 здобули перепустки на Євро-2024.

5 березня. Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав заняття збірної України, складеної з осіб з ампутованими кінцівками. Керманич нашого футболу наголосив на важливості соціалізації для футболістів і футболісток та запросив усіх охочих долучитися до тренувань, записатися на які можна за адресою amp@uaf.ua.

Фото Дана Балашова

5 березня. У швейцарському Ньйоні відбулося жеребкування кваліфікації чемпіонату Європи-2025 серед жінок у новому форматі для ліг А, В і С. Підопічні Володимира Пятенка потрапили до групи В4, де протистоятимуть збірним Уельсу, Хорватії та Косова.

5 березня. На міському стадіоні «Школяр» у Львові відбулися фінальні матчі Кубку дівочої ліги України з футболу серед команд до 16-ти років сезону 2024 року. У поєдинку за бронзові нагороди збірна Вінницької області здолала «Сістерс» з Одеси — 3:0. У фінальній зустрічі з таким самим рахунком володимирський «Ладомир» переміг «Ліцей» (Костопіль).

6 березня. Юнацька збірна України (футболісти не старші 2007 року народження) розпочала боротьбу в еліт-раунді відбору Євро-2024 серед гравців до 17-ти років. За підсумками жеребкування еліт-раунду синьо-жовті потрапили до групи 4 разом зі збірними Греції, Швейцарії та Словаччини. Свій перший матч підопічні Юрія Мороза проводили проти господарів міні-турніру в грецькому місті Патри на Kostas Davourlis Stadium і виграли 2:0.

7 березня. Офіційно підтверджено, що 11 червня в Кишиневі на стадіоні «Зімбру» збірна України проведе товариський поєдинок із Молдовою.

7 березня. Визначився календар матчів кваліфікації чемпіонату Європи 2025 року серед жінок. Збірна України виступатиме в групі В4, де її суперницями будуть гравчині Уельсу, Хорватії та Косова.

8 березня. Головний тренер збірної України Сергій Ребров оприлюднив список футболістів, які готувалися до березневих матчів національної команди в плей-оф Євро-2024.

8 березня. УАФ зробила історичний крок — створила експертну групу, мета якої — забезпечення рівності прав і можливостей жінок і чоловіків (гендерної рівності) у футболі. Першочерговими завданнями групи будуть актуалізація проблеми та робота з гендерними стереотипами, реагування на випадки сексизму та гендерно зумовленого насильства, міжнародна співпраця для залучення вдалого досвіду.

8 березня. Голова Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ Андрій Таран розповів про дотримання вимоги регламенту щодо своєчасного початку матчів.

«Затримка початку матчу на декілька хвилин — це серйозне порушення. Делегат матчу не може не зафіксувати його у своїй звітності, інакше санкції будуть застосовані вже до нього з боку нашого комітету», — сказав, зокрема, Андрій Таран.

9 березня. Юнацька збірна України (футболісти не старші 2007 року народження) продовжила боротьбу в еліт-раунді відбору Євро-2024 серед гравців до 17-ти років. Підопічні Юрія Мороза протистояли одноліткам зі Швейцарії і перемогли з рахунком 3:0.

11 березня. У заключному поєдинку 28-го туру англійської Прем’єр-ліги «Челсі» півзахисника збірної України Михайла Мудрика на своєму полі приймав «Ньюкасл». Наш футболіст вийшов на заміну на 71-й хвилині гри, а на 76-й забив третій м’яч своєї команди, який зрештою виявився переможним для господарів — 3:2.

Фото прес-служби УАФ

12 березня. У Будинку футболу відбувся заключний день за програмою С-ліцензії УЄФА. 23 слухачі навчального курсу успішно склали іспити. Навчання тривало чотири місяці, під час яких слухачі успішно пройшли п’ять навчальних сесій та плідно попрацювали на практичних заняттях.

12 березня. Матчем зі Словаччиною юнацька збірна України (футболісти не старші 2007 року народження) завершила боротьбу в еліт-раунді відбору Євро-2024 серед гравців до 17-ти років. Підопічні Юрія Мороза перемогли з рахунком 3:0 і вибороли пряму путівку на Євро-2024 (U-17).

Фото прес-служби УАФ

13 березня. Стало відомо, що жіноча збірна України серед гравчинь з ампутацією кінцівок зіграє на чемпіонаті світу, який проходитиме в Колумбії, у місті Барранкілья, у період із 2-го до 11 листопада 2024 року. Учасниками турніру будуть 12 збірних: Колумбія, Аргентина, Бразилія, Камерун, Англія, Гана, Гаїті, Ліберія, Нігерія, Польща, Україна, США.

13 березня. У Львові продовжився навчально-тренувальний збір арбітрів-жінок, який проводять представники Комітету арбітрів Української асоціації футболу Віктор Дердо, Михайло Овчар та Андрій Шандор. Програма НТЗ розпочалася з педагогічного тестування арбітрів та асистентів арбітрів на теоретичне знання Правил гри та відеотесту УЄФА.

13 березня. Офіційно підтверджено, що 7 червня збірна України проведе гостьовий товариський поєдинок із Польщею.

13 березня. У Будинку футболу відбулося засідання Виконкому УАФ, під час якого зокрема були розглянуті пропозиції від голів постійних комітетів Української асоціації футболу щодо кількісного та персонального складу відповідних комітетів, а також їхніх повноважень, обов’язків та функцій.

13 березня. Українська асоціація футболу разом із Superhumans та національною командою оголосила великий збір на спортивні протези для ветеранів війни з рф. Мета збору — 3 000 000 гривень.

13 березня. Національна збірна України, що зібралася для підготовки та участі в поєдинках плей-оф кваліфікації Євро-2024, вечірнім потягом вирушила з Києва до Перемишля. Перед поїздкою гравці й представники тренерського штабу синьо-жовтих зустрілися з пресою на Центральному залізничному вокзалі столиці.

До зустрічі долучився президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко.

«Хочу привітати нашу збірну й побажати їй гарно підготуватися до дуже важливих матчів. Бажаю нашим гравцям натхнення і сил! А вони мають виконати відповідальне завдання: вийти на європейську першість. Хочу також привітати юнацьку збірну U-17, яка вийшла на Євро-2024, що відбудеться на Кіпрі», — сказав Андрій Шевченко.

Фото Андрія Ющака

13 березня. У перенесеному матчі 17-го туру англійської Прем’єр-ліги «Борнмут» захисника збірної України Іллі Забарного на своєму полі приймав «Лутон». Наш футболіст відіграв повний матч та відзначився своїм дебютним забитим м’ячем у складі «Вишневих». Після першого тайму його команда поступалася з рахунком 0:3, але зрештою вирвала перемогу — 4:3.

14 березня. В Нідерландах дівоча збірна України WU-17 матчем проти господарок стартувала в другому раунді відбору Євро-2024 в Лізі А. на жаль, українки поступилися — 0:4.

15 березня. На міському стадіоні «Школяр» у Львові відбулися фінальні матчі Кубку дівочої ліги України з футболу серед команд до 14-ти років сезону 2024 року. У поєдинку за бронзові нагороди збірна Вінницької області здолала СДЮСШОР з Ужгорода — 3:2. У фінальній зустрічі гравчині київської ДЮСШ «Поділ» перемогли збірну Рівненської області — 1:0.

15 березня. Президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та тренерами збірної України U-17, яка виборола путівку на Євро-2024, що в травні—червні проходитиме на Кіпрі.

«Ви зробили дуже важливий крок у своїй кар’єрі. Я у вашому віці не досягав такого успіху. Проте це тільки початок вашого шляху. Зараз ви впевнено подолали елітний раунд відбору. Але чемпіонат Європи — це зовсім інша мотивація! Там буде дуже високий рівень команд та гравців. Та завжди треба змагатися з найкращими — потрібно рухатися вперед, шукати для себе нові виклики», — сказав Андрій Шевченко.

16 березня. У Києві фінішував чемпіонат Збройних сил України з футзалу серед вищих військових навчальних закладів.Чемпіоном ЗСУ стала команда Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова, яка була кращою серед дев’яти колективів.

Фото Павла Кубанова

16 березня. Визначився володар Зимового кубка Дитячо-юнацької футбольної ліги України серед команд U-16. У фінальному матчі на одному з полів навчально-тренувальної бази «Динамо» у Віті-Литовській «Рух» переміг «Динамо» з рахунком 2:1 та виборов трофей.

16 березня. Відбулося жеребкування чемпіонату Європи серед гравців з ампутацією кінцівок. За його підсумками збірна України потрапила до групи А, де зіграє з командами Франції, Іспанії та Бельгії.

17 березня. У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця. У турнірі взяли участь чотири команди ДСНС, команда Київського військового ліцею імені Івана Богуна, ФК «Патріот» (ветерани ЗСУ) та «Незламні Вовки» (ветерани ЗСУ). Переможцем став один із колективів ДСНС.

17 березня. Українська асоціація футболу розпочала імплементацію проєкту TARGET — «Юні футболісти та футболістки як амбасадори гендерної рівності», який реалізується в межах програми ЄС «Еразмус+» у галузі спорту. Метою проєкту, реалізація якого триватиме три роки, є сприяння гендерній рівності в молодіжних футбольних командах та за їхніми межами.

17 березня. У Нідерландах дівоча збірна України WU-17 провела другий матч другого раунду відбору Євро-2024 в Лізі А. Підопічні Сергія Сапронова поступилися команді Іспанії з рахунком 0:2.

17 березня. Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Куніорі влаштував прийом перед товариським матчем збірних Японії та України. До української делегації, що відвідала посольство, увійшли президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко, генеральний секретар УАФ Ігор Грищенко, представники тренерського штабу та гравці олімпійської збірної України, виконувач обов’язків міністра молоді та спорту Максим Бідний.

«Після повномасштабного вторгнення росії Асоціація футболу Японії надала пряму підтримку УАФ, виділивши 100 000 доларів на допомогу українському футболу. Я хотів би скористатися нагодою, щоб іще раз подякувати за підтримку!» — сказав Андрій Шевченко.

Фото прес-служби УАФ

18 березня. Український кіберфутболіст Андрій CIG_ST92_UA Шакалов виграв групу G кваліфікації чемпіонату Європи з електронного футболу UEFA eEuro 2024 та здобув одну з восьми путівок на європейську першість, яка пройде цього літа в Німеччині.

18 березня. На базі Луцького навчально-реабілітаційного центру продовжився соціальний проєкт Української асоціації футболу «Інклюзивні футбольні секції». Заняття для дітей організували координатор проєкту від Асоціації футболу Волині Василь Кохановський та тренер Святослав Гадзінський, який пройшов спеціальне навчання.

18 березня. В Будинку футболу відбулося перше засідання Асамблеї регіонів Української асоціації футболу. Участь у ньому взяли президент УАФ Андрій Шевченко, перший віцепрезидент Павло Бойчук, генеральний секретар Ігор Грищенко та керівники всіх регіональних асоціацій футболу.

«25 січня на Конгресі УАФ я сказав про свою ініціативу зі створення асамблеї, і менш ніж за два місяці ми втілили цей задум у життя. 13 березня виконком схвалив, і я того ж дня затвердив Положення про Асамблею регіонів УАФ. І сьогодні ми офіційно розпочинаємо нашу роботу… Це дуже важливий орган у стратегії розвитку футболу в країні, і ви завжди можете розраховувати на мою підтримку. Я, своєю чергою, розраховую на ваші професіоналізм, досвід і ініціативу», — сказав Андрій Шевченко.

18 березня. Жіноча збірна України з футзалу провела перший виїзний товариський матч із командою Італії. Підопічні Олега Шайтанова поступилися з рахунком 2:4.

Фото прес-служби АФУ

19 березня. Досягнуто домовленості про те, що 3 червня збірна України зіграє з однією з найтитулованіших команд світу — збірною Німеччини. Товариський матч пройде в Нюрнберзі на стадіоні «Макс Морлок» (початок — о 20:45 за місцевим часом).

19 березня. Жіноча збірна України з футзалу провела другий виїзний товариський матч із командою Італії. Українки поступилися з рахунком 0:6.

19 березня. Завдяки проєкту Української асоціації футболу «Інклюзивні футбольні секції», підтримці Івано-Франківської обласної асоціації футболу та дирекції ліцею № 3 м. Калуша, заняття футболом у Калуші стали доступними для дітей з інвалідністю та з особливими освітніми потребами. До секції залучено 20 дітей. Із командою займається учитель фізкультури ліцею Юрій Богдан, який пройшов спеціальну підготовку у проєкті.

20 березня. У Львові завершився триденний навчально-методичний семінар арбітрів футзалу під егідою ФІФА у співпраці з Українською асоціацією футболу та Асоціацією футзалу України. Захід відбувся за організаційно-методологічної підтримки членів комітету арбітражу АФУ — Олексія Банаська, Романа Проця, Юрія Веремчука, Олега Іванова та куратора футзального арбітражу від УАФ Віктора Дерда.

Фото прес-служби АФУ

20 березня. Юнацька збірна України (футболісти не старші 2005 року народження) розпочала боротьбу в еліт-раунді відбору Євро-2024 (U-19). Свій стартовий матч підопічні Дмитра Михайленка проводили проти збірної Північної Македонії в Скоп’є на FFM Training Centre. Наша команда здобула перемогу — 2:0.

20 березня. Дівоча збірна України WU-17 провела заключний матч другого раунду відбору Євро-2024 в Лізі А. Поступившись Туреччині — 0:1, збірна України WU-17 посіла останнє місце в групі й вибула в Лігу В наступного циклу, Євро-2025.

20 березня. У передмісті Парижа, Сен-Дені, у штаб-квартирі столиці літніх Ігор, центрі Pulse, відбулася церемонія жеребкування футбольних турнірів Олімпіади-2024. Збірна України, перебуваючи в четвертому кошику, отримала в суперники по групі В Аргентину, Марокко та третю команду Азії.

20 березня. У Києві на «Оболонь-Арені» завершилася 15-та сесія навчання за програмою ПРО–диплому УЄФА. У нїй були задіяні викладачі та тренери УАФ із тематичними виступами.

21 березня. Національна збірна України в межах півфіналу плей-оф кваліфікації Євро-2024 провела виїзний поєдинок проти команди Боснії і Герцеговини. Синьо-жовті здобули вольову перемогу з рахунком 2:1. Голами відзначилися Роман Яремчук та Артем Довбик.

Фото Андрія Ющака

22 березня. Молодіжна збірна України провела товариський поєдинок проти команди Марокко U-23 — майбутнього суперника олімпійської збірної України на літніх Іграх-2024 у Франції. Матч завершився мінімальною перемогою українців — 1:0.

23 березня. Наймолодші дівчата долучилися до футболу в трьох центрах програми УЄФА «Плеймейкерс», яка впроваджується УАФ на Тернопільщині. Сюжетні заняття з інноваційним підходом за мотивами мультфільмів Діснея були проведені, зокрема, на базі золотослобідської гімназії Козівської громади Тернопільського району.

23 березня. Юнацька збірна України (футболісти не старші 2005 року народження) продовжила боротьбу в еліт-раунді відбору Євро-2024 (U-19). Підопічні Дмитра Михайленка відсвяткували перемогу над Латвією — 3:0.

25 березня. У межах підготовки до Ігор-2024 олімпійська збірна України провела товариський матч проти команди Японії. Це був перший в історії поєдинок нашої олімпійської збірної. На жаль, підопічні Руслана Ротаня поступилися з рахунком 0:2.

26 березня. Молодіжна збірна України в Баку провела свій черговий поєдинок у відбірному турнірі Євро-2025 (U-21) — проти команди Азербайджану. Українці здобули шосту поспіль перемогу в турнірі — 3:0.

26 березня. Юнацька збірна України (футболісти не старші 2005 року народження) завершила боротьбу в еліт-раунді відбору Євро-2024 (U-19). Наші хлопці здобули перемогу 3:0, посіли першу сходинку в групі та кваліфікувалися на чемпіонат Європи, який проходитиме 15—28 липня в Північній Ірландії за участі восьми збірних. Окрім господарів, у турнірі візьмуть участь Україна, Італія (чинний чемпіон), Франція, Іспанія, Туреччина, Норвегія і Данія.

Фото прес-служби УАФ

26 березня. Перемігши Ісландію у фіналі плей-оф відбору — 2:1, наша національна команда отримала право вчетверте поспіль виступити на чемпіонаті Європи. Після Євро-2012, Євро-2016 та Євро-2020 на Україну чекає Євро-2024!

Фото Андрія Ющака

Національну збірну з великим успіхом привітав Президент України Володимир Зеленський:

«Дякую, хлопці! Дякую, збірна! За надважливі емоції для всієї країни. За надважливу перемогу і вихід на Євро.

За те, що вкотре довели: коли українцям важко, але вони не здаються і продовжують боротьбу, тоді українці неодмінно перемагають.

В часи, коли нас щодня хочуть знищити, ми щодня доводимо: українці є і будуть!

Україна є і буде!

Дякуємо за перемогу!

Слава Україні!»

«Сергій Ребров виконав просто неймовірну роботу, адже він узяв команду в дуже складний момент. Він повністю змінив її, у збірної з’явився напрочуд міцний характер. Навіть коли ми поступалися — 0:1, було зрозуміло, що команда не зламається, а буде боротися до кінця. У цьому сезоні ми побачили дуже багато камбеків, і це хороший момент. Ми вірили в нашу перемогу, вірили в нас. У нас дуже талановиті люди, які зможуть подолати все», — прокоментував вихід збірної України у фінальну частину Євро-2024 президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко.

Фото Андрія Ющака

26 березня. Стали відомі всі учасники фінального турніру Євро-2024 (U-17), куди ще 12 березня пробилася команда України. Учасниками Євро-2024 (U-17) стали: переможці груп — Україна, Франція, Швеція, Італія, Португалія, Данія, Австрія, Польща, другі команди груп — Англія, Уельс, Словаччина, Хорватія, Сербія, Іспанія, Чехія та господар — Кіпр.

29 березня. У Житомирі на «Спартак-Арені» завершилися курси підвищення кваліфікації вчителів фізичної культури за напрямком «Футбол». Навчання проходило в очній формі курсів підвищення кваліфікації, а також навчальних тренінгів і семінарів. Програма реалізовувалася через лекційні, семінарські й практичні заняття.

30 березня. У Будинку футболу відбулася електронна конференція, під час якої президент УАФ Андрій Шевченко привітав гравців та тренерів юнацької збірної України U-19, що виборола право зіграти у фінальному турнірі першості Європи, який пройде в липні в Північній Ірландії.

«Я від себе особисто й від усієї асоціації, усієї футбольної спільноти вітаю вас! Я був на вашому першому матчі, інші дивився повністю. Мені дуже подобається стиль, у якому ви граєте. Хлопці, ви — молодці! Я думаю, що для вас це дуже важливий крок у кар’єрі, і мені дуже приємно, що ви як команда показали дуже класний результат. Ви продемонстрували, що хочете грати в яскравий комбінаційний футбол — футбол, який відповідає сьогоднішньому світовому тренду», — сказав, зокрема, Андрій Шевченко.

31 березня. У межах проєкту FIFA TDS Talent Development Scheme на Закарпатті відбулося тестування хлопчиків та дівчат Середнянської та Великолучківської громад. Уперше Середнянський стадіон приймав фахівців УАФ, які спільно із тренерами вищевказаних ТГ протестували дітей молодшої шкільної ланки, які проживають на сільських територіях та за певною низкою причин не залучені до занять організованим футболом, та дітей-переселенців.

31 березня. У матчі 30-го туру іспанської Ла Ліги «Жирона» футболістів збірної України Віктора Циганкова та Артема Довбика приймала «Бетіс». Обидва наші хлопці вийшли у стартовому складі, а Довбик став справжнім героєм зустрічі. На його рахунку зароблений та реалізований пенальті в першому таймі та забитий м’яч з гри по перерві. Ці звитяги суттєво допомогли господарям здобути перемогу — 3:2.

З сайту УАФ

Просмотров: 54 | Добавил: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

ФК «Черноморец»

ДЮФЛУ

ООФФ

Футбол по-одесски

Українська асоціація

Футзал Одессы

Реклама

Комітет арбітрів ФФУ

Мини-футбольная
Лига Содружества

Народная
Лига Одессы

Коллекция ссылок
  • Федерация футбола Украины
  • ПФЛ Украины
  • Премьер-лига Украины
  • ФК «Черноморец»
  • ФК «Одесса»
  • СКА Одесса
  • ФК «Бастион» Ильичёвск
  • Футбол на FootBoom.com
  • Одесский футбол
  • Футзал Одессы
  • football.ua: Новости футбола
  • UA-Футбол: Новости
  • Команда болельщиков FCCO
  • ФК «Реал» Одесса
  • ИФК «Соборка»
  • ФК «Пальмира-07»
  • ФК «SOHO.NET»
  • МФЛ Одесса
  • Ф.Л.А.Г. Одесса

  • Посещаемость

    Pirate © 2024 Футбол и футзал Одессы